Šta je PRP?
PRP je najbolji Anti Age tretman koji sebi možete da priuštite. Predstavlja zapravo terapiju plazmom koja je bogata trombocitima i faktorima rasta
(Platelet Rich Plasma).
Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša sopstvena krv, ne unose se sintetičke supstance i ne postoji mogućnost alergijskih reakcija. Na ovaj način se potpuno prirodnim putem podstiče regeneracija i oporavak kože čime se smanjuju bore i poboljšava izgled i tekstura kože.

Kako PRP deluje?
PRP terapijom usporava se proces starenja, ćelije se podmlađuju, smanjuje se vidljivost bora, ožiljaka i hiperpigmentacija, vraća se sjaj i tonus opuštenoj i suvoj koži. Krajnji efekat je stvaranje novog kolagena I poboljšanje tonusa i elastičnosti kože. Intervencija je bezbolna i ne zahteva vreme oporavka. Neposredno posle PRP tretmana na lice se nanosi posebna gel maska , koja smiruje kožu i stimuliše epitelizaciju. Maska sadrži kavijar, oligopeptide i EGF (Epidermal Growth Factor). Nakon PRP tretmana i upotrebe Gel maske koža će vam biti podmlađena i blistava. Osim tretmana lica, vrata i šaka, plazmalifting (PRP) može uspešno da se koristi i u terapiji opadanja kose, posebno kod muškaraca.

Šta je Cellular matrix?

Cellular Matrix je nova metoda za pomlađivanje kože lica i ostalih delova tela poput vrata, šaka i dekoltea koju vam možemo ponuditi u Epil studiju.
U ovom tretmanu kombinujemo efekat dve sjajne komponente: hijaluronske kiseline i plazme. Hijaluronska kiselina (HA) je sastavni deo naše kože, a u estetskoj medicini se koristi više od dvadeset godina za hidrataciju i obnavljanje kože. Za ovu vrstu tretmana koriste se posebne epruvete koje u sebi sadrže separatorski gel, rastvor antikoagulansa i neukrštenu hijaluronsku kiselinu. Nakon uzimanja male količine krvi od pacijenta, epruvete se centrifugiraju 5 min na 3200 obrtaja/m. Cellular matrix se primenjuje prvenstveno za lifting odnosno zatezanje kože i njenu dubinsku revitalizaciju. Neposredan efekat u vidu povećanog volumena kao i poboljšanja teksture kože, vidljiv je u prvim danima nakon tretmana. Postepeno oslobađanje faktora rasta i prirodna regeneracija tkiva, dovešće do popravljanja celokupnog izgleda u periodu od dve nedelje nakon primene Cellular matrix-a.

PRP kose
PRP terapija daje odlične rezultate kod opadanja kose.
Primenom PRP metode zapravo podstičemo rast nove kose. Tanka dlaka dobija na debljini, a proredjena kosa postaje gušća. Faktori rasta i citokini koji se oslobadjaju tokom PRP terapije stimulišu postojeće folikule dlake na rast, utiču na stvaranje novih krvnih sudova, regeneraciju i obnovu tkiva. Primenom PRP metode do sada nisu zabeležene neželjene reakcije, a može se kombinovati sa drugom standardnom terapijom za lečenje alopecija.

Tako se PRP metoda kombinovati i sa transplantacijom kose i ima važno mesto uz ovu proceduru. Faktori rasata stimulišu nastanak novih krvnih sudova i sintezu novog kolagena. Sve to utiče na brže zarastanje i oporavak kože glave, kao i bolju stimulaciju rasta kose. Ukoliko je moguće, poželjno je uvek kombinovati Neograft tehniku transplantacije kose sa PRP terapijom. Nakon PRP terapije zapaža se značajan porast dlake u alopetičnim regijama. Za postizanje dobrih rezultata PRP kose bi trebali ponoviti nakon mesec dana.

Kako se izvodi PRP tretman?

  1. Za početak ćemo Vam izvaditi malu količinu krvi (oko 15 ml). Zatim se epruvte stavljaju u centrifugu i iz krvi se izdvaja plazma koja se koristi za sam tretman.
  2. Na područje koje želimo da tretiramo (lice, dekolte, šake ili teme glave) nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme.
  3. Plazma se aplikuje malim iglicama pod kožu.
  4. Nakon tretmana na koži će biti priutno prolazno crvenilo, koje će se povući za dan-dva.
  5. Već narednog dana primetićete prve efekte. Koža će Vam biti zategnuta i osvežena.

Mere Opreza
PRP je bezbedan i siguran tretman. Obzirom na to da se plazma dobija iz Vaše krvi, ne postoji mogućnost alergijskih reakcija. Ipak postoje neka stanja, kada PRP tretman ne bi trebao da se primenjuje. To su : akutne infekcije, malignitet, nastabilan krvni pritisak kao i sistemska primena kortikosteroida.