fbpx
Štrosmajerova 9, Beograd (Zemun) +381631380099 drmarijanovakovic@gmail.com

TRETMANI

MEZOTERAPIJA

Pozovite nas

Mezoterapija je medicinska tehnika kojom se određene aktivne supstance pomoću mikroinjekcija ubacuju u kožu i potkožno tkivo, u cilju lečenja i estetike. Osnivač mezoterapije je francuski dokror Pistor, patentirao ju je još davne 1952. godine. Dakle mezoterapija se već preko 60 godina koristi u terapiji bola, kod sportskih povreda a sve više i u estetskoj medicini za podmlađivanje lica, hidrataciju, ublažavanje bora, uklanjanje pigmentacija.

Pre samog tretmana koža se dezinfikuje. Koriste se najmanje iglice tako da ubodi nisu bolni. Pri svakom ubodu u središnji sloj kože (mezoderm) ubrizgamo malu količinu preparata, veličine kao kap. Cilj je da se plitkim ubodima aktivni sastojci ravnomerno rasporede po celoj površini kože. Na mestu uboda može ostati blago crvenilo i otok koji prolaze u toku par sati. Nakon mezoterapije na lice nanosimo biljnu kremu koja smiruje kožu ili posebnu IPL masku i nije potreban nikakav poseban oporavak nakon tretmana.

Mesolift i mesoglow su mezoterapijski tretmani lica različitim koktelima koji stimulišu metabolizam ćelija kože i usporavaju proces starenja. Mesoglow je namenjen za regeneraciju kože kao i za prevenciju nastanka bora. Podrazumeva unošenje multivitamina, silicijuma, hijaluronske kiseline i drugih sastojaka koristeći mezoterapijsku mikroinjekcionu tehniku. Broj tretmana zavisi od toga šta se želi da se postigne. Već nakon prvog tretmana koža je vidjivo osvežena i zategnuta, dok serija od 3 do 4 tretmana u razmaku od nedelju dana daje značajno povećanje elastičnosti kože. Mesoglow je lagana, nehirurška procedura koja vidno usporava proces starenja ćelija kože, pomoću koje unosimo anti-oxidante, vitamine, minerale i amino kiseline u derm u cilju ishrane, odbrane i regeneracije kože. Time se podstiče produkcija kolagena i elastina, koža se hidrira i obnavlja. Koristimo preparate renomiranih svetskih proizvođača Aesthetic Dermal, Revitacare i K Surgery.

Kada mogu da očekujem rezultate mezoterapije ?

To zavisi od problematike i od regije koja se tretira. Recimo nakon mezoterapije za dubinsku hidrataciju lica, efekat ćete primetiti već nakon dan-dva, dok kod tretiranja celulita treba primeniti bar 3-4 terapije, sa razmacima od nedelju dana, da bi dobili željeni efekat.

Koliko su rezultati trajni?

Rezultati mezoterapije lica su dugoročni. S tim što seriju tretmana možete (ukoliko želite) ponavljati jednom ili dva puta u toku godine.

Da li je mezoterapija lica bolna?

Mezoterapija nije bolna, zato što se preparati unose pod kožu jako tankim iglicama. Pre samog tretmana se po potrebi aplikuje lak anestetik u vidu kreme tako da je osećaj neprijatnosti sveden na minimum.

Nega nakon tretmana?

Nakon mezoterapije lica nije poželjno nanositi šminku naredna 24 h. Takođe treba izbegavati kontakt sa prašinom, odlazak na bazen ili u saunu. Nakon mezoterapije tela, odnosno nakon anticelult tretmana i tretmana za lipolizu, poželjan je povećan unos tečnosti a savetuje se i šetnja ili trening kako bi dejstvo preparata bilo još efikasnije.

ZAKAŽITE TERMIN

Zakažite svoj termin , da u prijatnoj atmosferi, bez čekanja uradimo dijagnostiku, da Vas posavetujemo i ukoliko je potrebno primenimo i terapiju.

POZOVITE NAS

+381(63)138-00-99

PIŠITE NAM

POSETITE NAS

Štrosmajerova 9, Beograd