fbpx
Štrosmajerova 9, Beograd (Zemun) +381631380099 drmarijanovakovic@gmail.com

TRETMANI

LIPOLIZA

Pozovite nas

Mezoterapijska ili injekciona lipoliza je metoda lokalizovanog uklanjanja masnih naslaga. Različite aktivne supstance (pre svega fosfatidil holin i dezoksiholat) ubrizgavaju se tankom iglom direktno u masno tkivo. Nakon toga, aktivne supstance na mestu ubrizgavanja dovode do pucanja membrane masnih ćelija i razgradnje masnih naslaga u tretiranoj zoni. Pomoću mezoterapijske lipolize možete na bezbolan i siguran način ukloniti masno tkivo sa stomaka, bokova, zadnjice, ruku ili nogu. Sam tretman ne traje dugo, oko 15 minuta. Za dve nedelje, možete opet doći u Epil Studio, da ponovimo tretman, ukoliko je potrebno.

Kako je masno tkivo zapravo lagano, gubitak u težini nece biti veliki, možda kilogram ili dva, ali ćete zato dosta izgubiti u obimu. Recimo da posle jednog tretmana lipolize stomaka možete očekivati 3-4 cm manji obim struka. Nakon tretmana može se javiti blago crvenilo i otok, koji se povlače za dan-dva. Posle intervencije mozete se normalno vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Preporuke su da se nakon tretmana lipolize unosi što više tečnosti (oko 2,5 L dnevno). Naravno, poželjno je korigovati ishranu, odnosno smanjiti unos masti i ugljenih hidrata.

Pored lipolize, radimo i anticeluit tretmane. CELULIT je poremećaj koji zahvata kožu i potkožno masno tkivo, u toku koga dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i trajnih oštećenja vezivnog tkiva. U masnim ćelijama se povećava količina vode i masnoće tako da uvećane masne ćelije pritiskaju okolne krvne i limfne sudove i dovode do poremećaja cirkulacije. Zadržavaju se štetne materije, taloži se višak masnoće ispod kože, slabi vezivno tkivo i dolazi do karakterističnih deformacija,što koži daje izgled takozvane narandžine kore. Celulit je ozbiljan estetski problem i prisutan je kod oko 80% ženske populacije. Najčešća mesta na kojima se celulit javlja su: butine, listovi, sedalni region i stomak.. Mezoterapija je najefikasnija metoda protiv celulita. Tretman traje oko 10 minuta, a rezultati su vidljivi već nakon 2 do 3 terapije.

Lipolitička komponenta mezoterapijskog koktela dovodi do pucanja masne ćelije pri čemu dolazi do oslobađanja masti, dok vazotonična komponenta koktela ubrzava cirkulaciju i limfnu drenažu i na taj način dovodi do eliminacije masnog sadržaja. Rezultat je bolja cirkulacija u području u kom postoji celulit, uklanjanje lokalizovanog masnog tkiva i regenerisanje fobroznog tkiva.

ZAKAŽITE TERMIN

Zakažite svoj termin , da u prijatnoj atmosferi, bez čekanja uradimo dijagnostiku, da Vas posavetujemo i ukoliko je potrebno primenimo i terapiju.

POZOVITE NAS

+381(63)138-00-99

PIŠITE NAM

POSETITE NAS

Štrosmajerova 9, Beograd