O KAVITACIJI:
Kavitacija je tretman koji uspešno koristimo za uklanjanje celulita i lokalizovanih masnih naslaga. Danas se smatra jednim od najmoćnijih mehanizama pomoću kojeg se uništavaju masne ćelije.
Kavitacija je brza, neinvazivna, bezbedna, neškodljiva i bezbolna metoda i revolucionarno otkriće, za uspešnu eliminaciju celulita i masnih naslaga, pomoću niskofrekventnih ultrazvučnih talasa, koji ,,buše” masne ćelije. Kavitacija ne povređuje krvne sudove, nerve, mišiće, tkivo, kao ni kožu. Ovo revolucionarno otkriće, pomoću kojeg se tope tvrdokorne masnoće i razbijaju uvećane ćelije sa nagomilanom masnoćom i celulitom, sa regija, sa kojih ih nije moguće ukloniti nijednom do sada dostupnom neivazivnom metodom, ni dijetom niti vežbama i treninzima, sa pravom nazivaju- Liposukcija bez noža.
Usavršena je i napravljena u kombinaciji sa RF(radiotalasima), koji pospešuju izlučivanje otopljene masnoće i celulita, te je tako mogućnost njihovog zadržavanja u tkivu smanjena na minimum, a efikasnost tretmana i bezbednost klijenata dovedena do maksimuma.
Ultrazvučni talasi prodiru do tačno određene dubine tkiva i deluju samo na masne ćelije u toj regiji, što osigurava selektivnost metode. Dubina prodiranja je dovoljno mala, pa su unutrašnji organi zaštićeni.

Najnovija kombinacija dva aparata u jednom jedan je od najmoćnijeg mehanizma pomoću kojeg se tope masne naslage i razbijaju uvećane masne ćelije.
Pored pomoći pri eliminaciji otopljene masnoće radiotalasi pospešuju i stvaranje novog kolagena, podižu tonus, izgled i opšte stanje kože, pa je koža posle tretmana glatka i zategnuta, bez obzira koliko santimetara je smanjen obim u toj regiji. Zbog toga se kavitacija preporučuje posle porođaja, kod svih metoda mršavljenja, posle klasične liposukcije i kod svih problema opuštene kože.

REGIJE KOJE SE TRETIRAJU:
Regije koje se sa najvećim uspehom tretiraju su: stomak, struk, kukovi, gluteus, unutrašnja strana butina, nadkolenice, nadlaktice… Znači, ona specifična mesta, koja su najčešće uslovljena građom, tipom, načinom i uslovima života svake osobe pojedinačno.

Rezultati kavitacije su impresivni…
* topljenja masnih naslaga i razbijanje celulita
* radiotalasi tj. RF, u ovm aparatu, poboljšavju izgled i opšte stanje kože ne samo tretirane zone, već i celog tela, zbog drenažne masaže koja je sastavni deo tretmana pa koža posle tretmana nije opuštena, već izgleda glatka i zategnuta, bez obzira na to, koliko smo smanjili obim određene regije.
* Cirkulacija je mnogo bolja i koža dobija mladalački izgled.
* Jednim tretmanom obim se smanjuje od jedan do tri santimetara, što zavisi od količine masnih naslaga, načina života, navika i godina starosti.
* Kod mladjih osoba, koje imaju kombinovani vodeni celulit sa masnim naslagama, jednim tretmanom se obim smanji i do šest santimetara, naravno, uz obaveznu limfnu drenažu koja se preporučuje poslije svakog tretmana kavitacije

TRAJANJE TRETMANA:
Trajanje tretmana je max 40 min po regiji sto je dozvoljena gornja granica izloženosti ultrazvuku ove frekvencije i inteziteta a najoptimalnije vreme kavitacije je 30 min. Razmak između dva tretmana je od 5-7 dana pošto ogranizmu treba vremena da hidrolizuje opuštene trigliceride i da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline.
Ova metoda se ne radi u toku trudnoće, laktacije, ozbiljnog oboljenja jetre, povišenog holesterola, tumora…
Važno je istaći da se kavitacija bori protiv lokalizovanih masnih naslaga a ne gojaznosti.