fbpx
Štrosmajerova 9, Beograd (Zemun) +381(63)138-00-99 drmarijanovakovic@gmail.com

TRETMANI

HEMIJSKI PILINZI

Hemijski piling podrazumeva upotrebu neke od hemikalija koja se nanosi na kožu sa ciljem da izazove ljuštenje površinskog sloja. Efekat hemijskog pilinga zavisi od toga koja se kiselina konkretno koristi.

Hemijski pilinzi su vrlo popularna metoda za poboljšanje teksture kože, uklanjanje hiperpigmentacija i ublažavanje bora. Osim toga koriste se kao terapija za akne i proširene pore. Poznato je da se Kleopatra u starom Egiptu kupala u kiselom mleku i tretirala svoje lice grožđem da bi kožu zadržala lepom i svežom. U to vreme nisu znali da je reč o glikolnoj kiselini, ali su primetili dobrobit ovih tretmana.

Danas, osim glikolne kiseline koristimo i niz drugih (acetilsalicilnu, mlečnu, TCA) koje u kombinaciji sa filerima ili botoksom predstavljaju čarobnu formulu za održavanje mladalačkog izgleda kože. Hemijski pilinzi podeljeni su na osnovu dubine delovanja na površinske pilinge, srednje i duboke pilinge. Trenutno se u ordinacijama i salonima najviše izvode površni pilinzi. Oni ne mogu ublažiti duboke bore ili ukloniti fleke, ali utiču na poboljšanje boje i teksture kože i tako dobijamo svež izgled. Većina hemijskih pilinga uglavnom se izvodi u hladnom periodu godine, dakle u jesen i tokom zime, da ne bi došli u situaciju da se pod dejstvom jakog sunca (nakon pilinga) formiraju pegice ili fleke na koži.

PRX T33

Najnovija bezbolna metoda za biorevitalizaciju. Tretman se sprovodi bez bilo kakvih iglica, sto znači da nije bolan i da ne zahteva period oporavka. Ova formula sadrzi u sebi TCA kiselinu 33% i hidrogen peroksid. Ove supstance na neagresivni način podstiču fibroblaste, čime se ostvaruje hemijska neablativna stimulacija dermisa i revitalizacija bez igle. Tretman nije bolan, ne ostavlja tragove osim kratkotrajnog blagog otoka . Piling ne izaziva fotosenzibilnost, primjenjuje se tokom cele godine. Indikacije su ožiljci od akni, dubinsko čišćenje pora, strija, melazma, biorevitalizacija lica, dekoltea i tela.

Indikacije za PRX T33 : podmladjivanje kože lica i vrata, melazma, ožiljci od akni, strije.

ZAKAŽITE TERMIN

Zakažite svoj termin , da u prijatnoj atmosferi, bez čekanja uradimo dijagnostiku, da Vas posavetujemo i ukoliko je potrebno primenimo i terapiju.

POZOVITE NAS

+381(63)138-00-99

PIŠITE NAM

POSETITE NAS

Štrosmajerova 9, Beograd