Šta je epilacija?
Epilacija je medicinski postupak pri kom se koristi laser, odnosno intenzivan snop svetlosti, za uklanjanje neželjenih dlačica.
Tokom epilacije, laserski zrak prolazi kroz kožu do folikula dlake (do 6mm kroz kožu).
Jaka toplota uništava foliku dlake i na taj način inhibira njen ponovni rast.
Obično je potrebno nekoliko tretmana da bi uklanjanje dlačica bilo potpuno trajno.
Mi garantujemo rezultate!

Koja je razlika između diodnog lasera i IPL aparata?
Koristimo diodni laser nove generacije sa čak tri talasne dužine u sebi (755 nm, 808 nm i 1064 nm) tako da deluje podjednako efikasno i na svetle i na tamne dlačice.
Diodni laser putem impulsa crvene svetlosti zagreva folikul dlake do temperature koja je dovoljna za trajno uništenje folikula. Diodni laser je jedan od najmodernijih lasera za trajnu epilaciju. Američka asocijacija FDA ga je 2006 priznala kao laser za TRAJNO uklanjanje dlaka pored Aleksandrit lasera i NdYag lasera (IPL i SHR sistemi nisu priznati od FDA).

Mnogu saloni koriste IPL aparat. Xenon lampa IPL aparata poseduje snagu koja ne prelazi 50 J/cm2 i zbo toga zapravo samo oštećuje folikul dlake i potrebno je mnogo više tretmana za trajno uklanjanje dlačica. Dakle kod diodnog lasera svetlosni zrak je koherentan i tačno optimizirane talasne dužine za zagrevanje korena dlake.Temperatura kojom se uništava dlaka, mnogo je veća nego kod IPL aparata. Svetlosni impuls zagreva i termički uništava koren dlake u odnosu na količinu melanina.To znači da je uspešnost samog tretmana laserske epilacije direktno zavisna od boje i debljine dlake. Tamnije i deblje dlačice se nešto lakše uništavaju.

Koje regije se mogu tretirati laserom?
Laserskom epilacijom najčešće se tretiraju dlačice na rukama, nogama, u predelu pazuha i lica.
Medjutim moguće je tretirati neželjene dlake u skoro svim predelima kože, osim u predelu kapaka, zbog blizine oka.
Trajna epilacija je bezbedan tretman, naročito ako ga izvodi stručno medicinsko osoblje.
Osim toga, tretman je potpuno bezbolan, i što je najvažnije – daje trajne rezultate!

Da li je tačno da laser najefikasnije uklanja crne dlačice?
To je delimično tačno. Neki aparati su najefikasniji aku su dlačice tamne. Diodni nemački laser koji koristimo u ordinaciji ima 3 talasne dužine (755 nm, 808 nm i 1064 nm) pa samim tim jednako efikasno deluje i na svetle i na tamne dlačice. Tako da ne morate da brinete da tretman laserske epilacije neće biti efikasan ukoliko vaše dlačice nisu sasvim tamne !

Da li je za epilaciju potrebna posebna priprema?
Jako je važno da bar 2 nedelje pre epilacije ne bi trebali da se sunčate, koristite solarijum ili preparate za potamnjivanje kože. Takodje, dlačice ne smete čupati niti depilirati voskom ili kremom. Regija koju želite da epilirate trebala bi da bude izbrijana (pomoću brijača) dan ranije, Koža treba da bude čista, bez upotrebe šminke i bilo kakvih krema, naročito onih koje u sebi sadrže vitamin A ili voćne kiseline, kako ne bi došlo do iritacije kože. Ukoliko želite da epilirate područje pazuha nemojte nanositi dezodorans pre samog tretmana.

Da li je laserska epilacija bolna?
Ne brinite, trajna epilacija nije bolna. Medicinski laseri se koriste već skoro 20 godina (prvi laser za epilaciju odobren je od strane FDA 1997. god.) i značajno su unapredjeni, naročito u pogledu konfornosti za pacijenta. Tretman je mnogo bezbolniji nego što je bio ranijih godina, a taj minimalan osećaj bola može se porediti sa osećajem peckanja. Diodni medicinski laser koji mi koristimo, čak i onda kada primenimo jaču energiju, pruža bezbolan i nežan tretman, a rezultati su fantastični.

Koliko tretmana je potrebno?
Potrebno je prosečno 4-5 tretmana  da bi se dlačice zauvek uklonile.
Razlog tome je što u trenutku tretmana, nisu sve dlačice u istoj fazi rasta,a laser uništava samo one dlačice, odnosno njihove folikule, koje su u aktivnoj tj. anagenoj fazi rasta. Anagena faza je jedina faza u kojoj su tretmani efektivni.

Šta posle epilacije?
Posle epilacije najčešće nije potrebna nikakva posebna nega. Diodni laser maksimalno štedi kožu tako da je pojava crvenila izuzetno retka. Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu pa se prolazno crvenilo ipak pojavi, možete staviti hladnu oblogu desetak minuta. Preporučuje se nanošenje pantenol kreme narednih nekoliko dana, ujutro i uveče.
Bar dve nedelje nakon epilacije ne smete se sunčati niti ići u solarijum. Ukoliko se izlažete suncu, obavezno je korišćenje visokog zaštitnog faktora (SPF 50).
Uništene dlačice same ispadaju naredne dve nedelje, a epilaciju ćemo ponoviti za 4-8 nedelja (zavisno od regije koju tretiramo), na isti način i sa istom pripremom kao i prvi put. Što znači – bez depiliranja u međuvremenu. Dok čekate naredni tretman, regiju koju tretiramo brijete ili dlačice uklanjate kremom za depilaciju.

Zašto je laserska epilacija bolja od depilacije voskom?
Laserska epilacija daje vrhunske i dugoročne rezultate. Upotreba voska, bilo toplog ili hladnog, deluje tako što čupa dlačice iz njihovog korena.
Iako privremeno čini kožu glatkom, to nije trajno rešenje i može izazvati opekotine kao i urastanje dlačica. Osim toga, složićete se da vosak iz topilice nije baš sasvim čisto i higijenski ispravno sredstvo. Lasersko uklanjanje dlaka je najsigurniji i najbezbedniji tretman kojim ćete postići da vaša koža bude savršeno meka i glatka. Iako depilacija košta manje od laserske epilacije, gledajući cenu pojedinačnog tretmana, depilacija vas na duži rok košta zapravo mnogo više. Za lesersku epilaciju potrebno je svega nekoliko tretmana, što znači da ćete se za par meseci zauvek rešiti dlačica i da nećete imati više nikakvih troškova vezano za njihovo uklanjanje. Za razliku od epilacije, depilaciju voskom ćete morati da plaćate duži vremenski period i to svakog meseca.
Laserska Epilacija na taj način štedi i vaše vreme i vaš novac!

pozovite nas ☎️