fbpx
Štrosmajerova 9, Beograd (Zemun) +381631380099 drmarijanovakovic@gmail.com

TRETMANI

DERMAPEN BEOGRAD

Pozovite nas

Šta je dermapen?

Dermapen je uređaj za tretman lica mikroiglicama. Reč je o proizvodu koji je kreiran za podmlađivanje lica nehirurškim putem. Ova jednostavna i efikasna procedura zasniva se na finoj igličastoj penetraciji čija dubina se može precizno kontrolisati. Efekti koji se Dermapenom postižu slični su efektima nakon laserskog tretmana. Dermapen aparat pravi do 1300 mikrouboda u sekundi, i na taj način stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Dermapen zapravo podstiče urođenu sposobnost kože da se samostalno regeneriše kao odgovor na mikrotraume.
U odnosu na Dermaroler ovo je efikasniji postupak jer su iglice neuporedivo tanje a njihova specifična gustina znatno veća. Namenjen je pre svega za tretmane lica, međutim vrlo uspešno se koristi i za tretiranje drugih delova tela.

Za šta se dermapen koristi?

Dermapen se koristi za uklanjanja bora, pigmentacija, fleka, ožljaka od akni na licu kao i za uklanjanje strija u predelu nogu i stomaka. Male iglice na licu prave zapravo mikropovrede koje stimulišu obnavljanje kože i sintezu novog kolagena.

Da li je tretman dermapenom bolan?

Zavisno od regije koja se tretira i od problema koji želimo da rešimo bira se i odgovarajuća dužina iglica odnosno odgovarajuća dubina uboda. Za površinske tretmane koji su namenjeni samo regeneraciji i osvežavanju lica može se reći da su bezbolni. Dublji tretmani kod kojih rešavamo težu simtomatologiju kao što su na primer ožiljci od akni, tretmani mogu biti pomalo neprijatni i iz tog razloga na kožu prvo nanosimo lokalni anestetik u vidu kreme.

Zašto je dermapen bolji od dermarolera i lasera?

Iglice koje se nalaze na površini dermapena (i koje su za jednokratnu upotrebu) brzo osciliraju i dermapen brzo klizi preko kože i zbog toga je oštećenje epidermisa manje nego kod upotrebe rolera. Što se lasera tiče, dermapen daje slične, ako ne i bolje rezultate u odnosu na lasere, bez rizika od pojave hiperpigmentacije, kao i drugih neželjenih dejstava izazvanih toplotom.

Koliko traje crvenilo nakon tretmana?

Nakon tretmana dermapenom, lice će biti crveno tog i narednog dana. Međutim to crvenilo se relativno brzo smiruje (uglavnom za 24- 48 h) nakon čega će vaša koža biti meka i glatka.

Kako da negujem lice nakon tretmana?

Prvih 12 sati nakon tretmana na lice ne bi trebali da nanosite bilo kakvu šminku. Nakon dva do tri dana možete da nastavite sa vašom uobičajenom negom lica s tim što treba izbegavati tonike za lice na bazi alkohola. Takođe preporučuje se da lice što više hidrirate i ako je moguće nanosite na kožu preparate koje u sebi sadrže hijaluron. Budući da novim kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, potrebno je strpljenje. Za prve rezultate tretmana treba sačekati najmanje 3- 4 nedelje, a sazrevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana. Dermapen možemo kombinovati i sa drugim tretmanima posebno kada je u pitanju uklanjanjeb strija , i tada zajedno sa PRX pilingom daje zaista sjajne rezultate.

ZAKAŽITE TERMIN

Zakažite svoj termin , da u prijatnoj atmosferi, bez čekanja uradimo dijagnostiku, da Vas posavetujemo i ukoliko je potrebno primenimo i terapiju.

POZOVITE NAS

+381(63)138-00-99

PIŠITE NAM

POSETITE NAS

Štrosmajerova 9, Beograd