Mezoterapija je medicinska tehnika kojom se određene aktivne supstance pomoću mikroinjekcija ubacuju u kožu i potkožno tkivo, u cilju lečenja i estetike. Osnivač mezoterapije je francuski dokror Pistor, patentirao ju je još davne 1952. godine. Dakle mezoterapija se već preko 60 godina koristi u terapiji bola, kod sportskih povreda a sve više i u estetskoj medicini za podmlađivanje lica, hidrataciju, ublažavanje bora, uklanjanje pigmentacija.

Pre samog tretmana koža se dezinfikuje. Koriste se najmanje iglice tako da ubodi nisu bolni. Pri svakom ubodu u središnji sloj kože (mezoderm) ubrizgamo malu količinu preparata, veličine kao kap. Cilj je da se plitkim ubodima aktivni sastojci ravnomerno rasporede po celoj površini kože. Na mestu uboda može ostati blago crvenilo i otok koji prolaze u toku par sati. Nakon mezoterapije na lice nanosimo biljnu kremu koja smiruje kožu i nije potreban nikakav poseban oporavak nakon tretmana.

Mesolift i mesoglow su mezoterapijski tretmani lica različitim koktelima koji stimulišu metabolizam ćelija kože i usporavaju proces starenja. Mesoglow je namenjen za regeneraciju kože kao i za prevenciju nastanka bora. Podrazumeva unošenje multivitamina, silicijuma, hijaluronske kiseline i drugih sastojaka koristeći mezoterapijsku mikroinjekcionu tehniku. Broj tretmana zavisi od toga šta se želi da se postigne. Već nakon prvog tretmana koža je vidjivo osvežena i zategnuta, dok serija od 3 do 4 tretmana u razmaku od nedelju dana daje značajno povećanje elastičnosti kože. Mesoglow je lagana, nehirurška procedura koja vidno usporava proces starenja ćelija kože, pomoću koje unosimo anti-oxidante, vitamine, minerale i amino kiseline u derm u cilju ishrane, odbrane i regeneracije kože. Time se podstiče produkcija kolagena i elastina, koža se hidrira i obnavlja. Koristimo preparate renomiranih svetskih proizvođača Aesthetic Dermal i K Surgery.